Atracții naturale
Parcul se caracterizează prin pereții săi stâncoși, câmpiile și pădurile sale. Temperatura medie în parc este de aproximativ 10°C, cu ierni reci și veri calde și precipitații anuale medii de aproximativ 700 mm. Parcul are, de asemenea, microclimatul său unic, care a creat oportunități dezvoltării unor specii de plante și animale unice. De asemenea, parcul prezintă și patrimoniul cultural bulgăresc prin siturile sale istorice precum Complexul Etar, Mănăstirea Dryanovo, Biserica Memorială Shipka și Monumentul Buzludzha.
Patrimoniul cultural
Acesta mai este și un loc minunat care oferă ocazia explorării și descoperirii patrimoniului cultural al Bulgariei. Acesta prezintă numeroase locuri istorice, precum Complexul Etar Arhitectonic-Etnografic, Mănăstirea Dryanovo, Biserica Memorială Shipka și Monumentul Buzludzha. Acestea pot fi vizitate în mod regulat și sunt un loc ideal pentru a descoperi istoria și cultura Bulgariei. În plus, Parcul Natural Bulgarka oferă și alte activități, cum ar fi drumețiile, călăritul, schiul etc.
Activități
Pentru fiecare gust, Parcul Natural Bulgarka oferă tot felul de activități, de la drumeții, ciclism, echitație, schi, pescuit, camping și observare a pasărilor. Acesta ține seama și de cei care doresc să exploreze mâncărurile locale, în special tradiționale. Și în acest sens, parcul oferă o varietate de specialități precum banitsa, salata shopska, kavarma, sarmi, tarator și rakia, care au devenit cunoscute internațional. Pentru iubitorii de camping, puteți găsi numeroase locuri unde să vă petreceți nopțile, în mijlocul naturii. În plus, există multe pescării în apropiere, unde puteți găsi numeroase specii de pești.
Delicii locale din parcul natural Bulgarka
Explorând parcul natural Bulgaraka, veți descoperi și unele dintre preparatele și băuturile tradiționale din zonă. Banitsa este unul dintre alimentele locale mai de seamă, fiind un plăcintă simplă, umplută cu brânză sfărâmată și ierburi aromatice, aromatizate cu migdale și smântână. Salata shopska, kavarma, sarmalele, taratorul sunt alte preparate tradiționale, cunoscute și foarte apreciate în zonă. Printre băuturile populare pe care le puteți încerca aici se numără vinurile albe și roșii din zonă.